У Києві чиновниця закликала знищувати українців – СБУ

Фото: СБУ “Аллі Донський” доведеться відповідати за всією суворістю закону

Жінка публікувала свої “пости” у соціальних мережах під псевдонімом “Олена Донська”, зазначили у спецслужбі.

 

Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві прокремлівську агітаторку, яка через соціальні мережі виправдовувала військові злочини російських агресорів. Про це повідомляється на сайті спецслужби у вівторок, 27 вересня.

 

За даними контррозвідки СБУ, ворожою поплічницею є чиновниця одного із столичних Центрів надання адміністративних послуг, яка після початку повномасштабного вторгнення створила в соцмережі власний фейковий обліковий запис. Там вона публікувала свої повідомлення під псевдонімом «Олена Донська».

 

Серед іншого вона закликала українців до захоплення державної влади та агітувала підтримати окупаційні угруповання Росії. Також любителька «російського світу» виправдовувала злочини окупантів, у тому числі обстріл українських міст та вбивства мирних жителів. “Інформприводи” брала з пропагандистських ресурсів Росії, – йдеться в повідомленні.

 

На інтернет-сторінці агітаторки зафіксовано 25 епізодів, які за висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи становлять загрозу державній безпеці України.

 

Під час слідчих дій співробітники СБУ отримали доступ до комп’ютерної техніки та гаджетів зловмисниці, з яких вона адмініструвала деструктивний контент.

 

Затриманій повідомили про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

 

  • ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади);
  • ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • ч.1. ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ч.1. ст.436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів);
  • ч.3 ст.436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

 

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

 

Раніше повідомлялося, що в Києві викрито суддю, який агітував за “русскій мір”. СБУ зібрала вичерпну доказову базу, але не має повноважень затримати фігуранта.

 

Коригувальниця вогню, що вийшла під заставу, втекла з України

 

 

Джерело Блогинг