Росіяни вже телефонують в Україну з приводу здачі в полон – розвідка

Дзвонять і кажуть: "У разі, якщо мене мобілізують, які мої дії, що я повинен зробити, як правильно здатися?", повідомляють в ГУР.

    Росіяни вже телефонують в Україну з приводу здачі в полон - розвідка

Війна в Україні / УНІАН , bessarabiainform.com

На гарячу лінію центру прийому звернень з приводу здачі в полон “Хочу жити” телефонують ті росіяни, яких ще не мобілізували в РФ.

“Дуже багато зараз звернень на гарячу лінію від новомобілізованих росіян або навіть від тих, хто ще не мобілізований. Дзвонять і кажуть: “У разі, якщо мене мобілізують, які мої дії, що я повинен зробити, як правильно здатися?”,- заявив представник ГУР МО України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

Він пояснює це низькою мотивацією і відповідним психоемоційним станом цієї мобілізаційної хвилі. Таким же алгоритмом користуються і кримчани.

Юсов повідомив, що в Донецькій і Луганській областях мобілізація “почалася і відразу закінчилася”, тому що там вже нікого мобілізувати. Серед чоловіків залишилися тільки працюючі на якихось підприємствах, а також хворі.

“Після псевдореферендумів і насильницької паспортизації окупанти можуть почати мобілізувати чоловіків і на інших тимчасово окупованих територіях України”, – припустив представник ГУР.