Війна в Україні може закінчитися до середини 2023 року, мобілізація РФ не допоможе – Кочетков

На думку Кочеткова, з боку РФ будуть робитися спроби контрнаступу, але результат боїв буде залежати від кількості далекобійної зброї в України.

    Війна в Україні може закінчитися до середини 2023 року, мобілізація РФ не допоможе - Кочетков

Війна в Україні може завершитися до середини наступного року – Олександр Кочетков / Колаж УНІАН

Після напливу мобілізованих з РФ фронт може стабілізуватися в більшості напрямків. Втрати зростуть кратно і буде певний період “перемелювання” поповнення і наростання жаху в Росії з приводу валу похоронок. Про це в інтерв’ю Главреду розповів політичний аналітик Олександр Кочетков.

“Ті сили, які вони підтягують і те, чим вони озброєні і як підготовлені, не дає їм шансу переломити ситуацію на свою користь. Цей шанс був у період вторгнення – раптовість, “кращі війська”, які два місяці вздовж українських кордонів готувалися, проводили маневри і бойове злагодження. Це дійсно були найбільш боєздатні російські війська і те, що вони зараз підтягують до нас, жодним чином не зрівняється з тим, що у нас було і чого вже практично зусиллями ЗСУ не залишилося”, – зазначив експерт.

На думку Кочеткова, з боку РФ будуть робитися спроби контрнаступу і на якийсь час може збільшитися кількість жертв – усе буде залежати від того, скільки далекобійної зброї ми будемо мати на той час (оскільки це мінімізує жертви, не доводячи до безпосередніх зіткнень).

“Ну а після цього почнеться масовий і нестримний український контрнаступ – ми отримаємо повторення початку війни, але в більш масштабному і більш стислому варіанті. До Нового року абсолютно всі тенденції будуть зрозумілі – ми можемо говорити про те, що всі сценарії будуть лежати на столі”, – переконаний Кочетков.