Війна в Україні триватиме до 2024 року – Кулик

Бойові дії високої інтенсивності триватимуть загалом близько двох з половиною років.

    Війна в Україні триватиме до 2024 року - Кулик

йВійна в Україні триватиме до 2024 року / Колаж фото 93-тя ОМБр Холодний Яр, Главред

Жорстока війна, яку розв’язала Росія проти України, триватиме до 2024 року. Про це в інтерв’ю Главреду розповів політичний аналітик, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

Він зазначив, що прогнози про швидке закінчення війни є помилковими, адже у Росії ще є ресурси для того, щоб продовжувати ці бойові дії. Також на це вказує і реакція світу.

Кулик переконаний, що саме в 2024 році Росія почне “сипатися, відступати, скукожуватьсь і намагатися визначити останні рубежі”.

“Не через два-три тижні, не до кінця року війна в Україні не закінчиться. Вона триватиме до 2024 року. На це вказують запаси міцності виробничих ланцюжків, ресурсів, які можуть бути задіяні, динаміка введення нових і нових санкцій, можливість застосування бойкоту або блокади, технічна здатність заходу застосувати блокадні механізми щодо Росії, втягування в протистояння інших країн, які поки що займають нейтральну позицію, зокрема, арабського світу. Тому 2024 рік – це якийсь рубікон”, – сказав Віталій Кулик.

Він додав, що в цілому війна високої інтенсивності триватиме “трохи менше двох з половиною років”.

Після цього в Росії почнуться внутрішні процеси, які будуть добивати її протягом наступних десяти років.