“Світло однозначно відключатимуть”: експерт спрогнозував тривалість відключень електрики взимку

Водночас експерт зауважив, що найближчим часом ситуація з енергопостачанням має шанс покращитися.

    "Світло однозначно відключатимуть": експерт спрогнозував тривалість відключень електрики взимку

Окупанти можуть завдати нових ударів по енергетичній інфраструктурі України / УНІАН

В Україні упродовж всієї зими можуть відключати електроенергію. При цьому нові ракетні удари з боку російської окупаційної армії можуть спричинити більш тривалі відключення.

Про це розповів перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко в коментарі для ТСН.ua.

“Я думаю, однозначно всю зиму буде режим обмежень. Щодо тривалості відключень. Я гадаю, що нові удари будуть. Якщо немає ударів – ситуація буде виправлена, а нові удари призведуть до нових погіршень. Новий удар послабляє. Будемо молитися за наші системи ППО”, – зазначив експерт.

Водночас Кучеренко зауважив, що найближчим часом ситуація з енергопостачанням має шанс покращитися.

“Щойно спілкувався з представниками однієї з енергетичних компаній, від якої, в першу чергу, залежить Київ та область. Вони мені повідомили, що зараз буде покращення, оскільки до системи будуть приєднані ці блоки. До цього, дійсно, в Києві вночі був дефіцит генерації через мережеві пошкодження. Київ та область – це по суті одне ціле. Обмежили область, а водночас – частину Києва. Зараз, на вихідних, буде покращення”, – повідомив він.