Воював “за орду”: ЗСУ ліквідували снайпера з Архангельської області РФ

Ян Адукевич працював на підприємстві оборонно-промислового комплексу Севмаш. У квітні вирішив знову піти служити за контрактом. В Україні і знайшов свою смерть.

    Воював "за орду": ЗСУ ліквідували снайпера з Архангельської області РФ

Ян Адукевич “демілітаризований” в Україні 7 вересня / Фото facebook.com/irakli.komaxidze

Збройні Сили України ліквідували снайпера російської окупаційної армії, молодшого сержанта Яна Адукевича. Смерть загарбника підтверджена на його батьківщині.

Як повідомив у Facebook засновник Міжнародного волонтерського співтовариства InformNapalm, OSINT-експерт Іраклі Комахідзе, Адукевич народився в Северодвінську Архангельської області РФ. У 2009 році проходив строкову військову службу. В останні роки працював на підприємстві оборонно-промислового комплексу “Севмаш”. А в квітні 2022 року вирішив знову піти служити за контрактом.

    Воював "за орду": ЗСУ ліквідували снайпера з Архангельської області РФ

Ян Адукевич працював на Севмаші / Фото facebook.com/irakli.komaxidze

У лавах ЗС РФ окупант був снайпером стрілецької роти. Був “демілітаризований” на війні в Україні 7 вересня. На батьківщині його представили до “нагородження орденом Мужності”.

Видео дня

У соцмережі Адукевич зареєстрований під ніком “Ян Куртен”. На його сторінці в забороненій в Україні соцмережі ВКонтакте написано: “Сила і честь. Zа орду!”. Востаннє туди окупант заходив 18 серпня.

    Воював "за орду": ЗСУ ліквідували снайпера з Архангельської області РФ

Скріншот сторінки Адукевича у ВК

“Це на скільки ж на роZZії справи кепські, що кваліфікованого фахівця підприємства ОПК №1 ставлять під рушницю”, – прокоментував Комахідзе смерть Адукевича.