Військовий експерт спрогнозував, коли ЗСУ почнуть збивати найнебезпечніші російські ракети

Експерт акцентував увагу на тому, що українська армія вже отримала такий досвід перехоплення російських ракет, якого немає ні в кого в світі.

    Військовий експерт спрогнозував, коли ЗСУ почнуть збивати найнебезпечніші російські ракети

Військовий експерт спрогнозував, коли ЗСУ почнуть збивати найнебезпечніші російські ракети / УНІАН і https://ua.depositphotos.com/

Бійці ЗСУ незабаром зможуть навчитися перехоплювати російські ракети модифікації х-47м2 “Кинджал”, які експерти називають найнебезпечнішими в російському арсеналі. Про це заявив відомий військовий експерт Олександр Коваленко в інтерв’ю ТСН.

За його словами, ракети такого типу дійсно складно перехоплювати.

“Але якщо її ще кілька разів використовують по нашій території, то наші сили ППО зможуть доопрацювати алгоритми перехоплення. Рівно так само, як це було з крилатими ракетами “Калібр”, які українські війська навчилися перехоплювати з імовірністю до 85%”, – зазначивши експерт. Коваленко додавши, що в перші місяці війни цей показник бути на рівні 20%.

Експерт акцентував увагу на тому, що українська армія за весь час війни отримала такий досвід перехоплення російських ракет, якого зараз немає ні в якої армії світу.