“Майже в усіх крайній ступінь анорексії”: захисники України повернулися з полону в “шокуючому стані”

У патронатній службі розповіли, що українські бійці були знесилені, контужені, з багатьма прихованими переломами і хронічними хворобами.

    "Майже в усіх крайній ступінь анорексії": захисники України повернулися з полону в "шокуючому стані"

Захисники України повернулися з полону в “шокуючому стані”/ МВС України

Українські воїни, які повернулися додому внаслідок обміну полоненими між Україною та РФ 21 вересня, перебувають у “шокуючому стані”. Майже у всіх 215 осіб – крайній ступінь анорексії.

Про стан українських військових, який вони мали після повернення з полону, розповіла голова патронатної служби “Азова” Олена Толкачова у коментарі “Українській правді”. Вона зазначила, що в деяких випадках рідні просто не могли впізнати бійців.

“Стан наших військових просто шокуючий. Є випадки, коли родичі не можуть впізнати своїх рідних. Наші хлопці знесилені, контужені, дуже багато прихованих переломів та загострень різного ступеня хронічних хвороб”, – розповіла Толкачова.

Захисникам України надають потрібну медичну допомогу. Багато хто з них уже лікується і перебуває на відновленні.

За словами Толкачової, лікарі, які оглядають українських бійців, намагаються робити це дуже ретельно. Вони не пропускають жодних синців і подряпин.

У той же час вона зазначила, що частину воїнів відправлять лікуватися за кордон. Над відповідними домовленостями уже працює патронатна служба у кооперації з державою.

Також держоргани намагаються чимшвидше відновити усі документи та банківські картки українських військових, на які вони отримають зарплату.