Спробують захопити Донбас та Запорізьку область: у ЗСУ назвали ймовірні плани армії РФ

ЗСУ зривали всі так звані плани противника і робитимуть це далі, а також докладуть зусиль, щоб у ворога більше не було намірів щодо окупації України.

    Спробують захопити Донбас та Запорізьку область: у ЗСУ назвали ймовірні плани армії РФ

Військові РФ імовірно спробують захопити Луганську та Донецьку області / Фото Минобороны РФ

Після низки поразок російським окупантам залишається здобувати хоч якісь “перемоги” лише на тактичному рівні. Як прогнозує речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, у планах російських військових – захоплення Луганської та Донецької областей. Після чого окупанти можуть націлитись на взяття всієї Запорізької області.

“Оскільки протягом усієї війни і навіть раніше одним із наративів російської пропаганди було так зване “звільнення Донбасу”, то зрозуміло, вони хочуть вийти на кордони Луганської та Донецької області. І, вийшовши на ці кордони, у їхніх планах можливо, далі вони б хотіли повністю захопити Запорізьку область.За їхніми законами, це нібито “територія РФ”, – сказав Череватий в ефірі телемарафону.

Втім, за його словами, головним опонентом у цій сутичці є ЗСУ, які до цього зривали всі так звані “плани противника” і робитимуть це далі, а також докладуть зусиль для того, щоб у ворога більше не було таких намірів.

Попри всі амбіції ворога, зараз у Луганській області російські війська зазнають поразки і більше обороняються, ніж атакують, додав речник Східного угруповання військ.