У РФ є сотні готових ракет Х-101 та Х-555, можуть бути нові масові обстріли – експерт

Росіяни наростили виробництво і тепер виготовляють більшу кількість ракет щорічно, навіть незважаючи на санкції.

    У РФ є сотні готових ракет Х-101 та Х-555, можуть бути нові масові обстріли – експерт

Україні загрожують нові масові обстріли з боку РФ, каже експерт/ Reuters, pixabay.com

Країна-агресорка РФ станом на цей час має ще достатньо ракет, щоб здійснювати нові масовані атаки на Україну. Зараз в армії Росії залишається близько 400 одиниць крилатих ракет Х-101 і Х-555 і приблизно така сама кількість “Калібрів”.

При цьому крім ракет РФ може використовувати для обстрілів також інші снаряди. Про це розповів військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков у коментарі “24 каналу”.

Катков зазначив, що, згідно з даними розвідки, Росія може виготовляти близько 180 ракет на рік. І санкції не заважають їй це робити, адже в РФ навчилися діставати потрібні запчастини. Більше того, країна-агресорка навіть наростила своє виробництво – раніше приватні аналітичні центри повідомляли, що РФ виробляє по 60 ракет на рік.

Експерт пояснив, що в Росії могли перейти на тризмінний робочий день, щоб виготовляти більше ракет. І очевидно, що сильних проблем із комплектуючими у них немає попри санкції.

Також він нагадав, що в РФ роздумують про запуск у себе виробництва іранських дронів Shahed-136.

У такій ситуації Україні може допомогти надання західними партнерами зенітних кулеметів з тепловізорами, якими добре збивати дрони Shahed-136. Перші такі зразки ЗСУ уже отримали, каже експерт.

Загроза нового ракетного удару з боку РФ

Раніше повідомлялося, що серед ракет, якими Росія обстрілює територію України, помітили крилату ракету, призначену для перенесення ядерної боєголовки. Як йдеться у звіті Міністерства оборони Британії, таким чином агресор розраховує відволікати українські сили ППО від ураження ракет дальньої дії.