На Полтавщині розбилися два літаки ЗСУ: перші подробиці

Судячи з фото уламків, оприлюднених в соцмережах, це міг бути винищувач Су-24.

    На Полтавщині розбилися два літаки ЗСУ: перші подробиці

На Полтавщині розбився літак / poltava.to

Два літаки Збройних сил України розбилися в Полтавській області, повідомив глава обладміністрації Дмитро Лунін.

За його даними, в Полтавській області за два дні впали два українські літаки, пише видання Полтавщина.

“12 жовтня жителі Шишацької громади бачили падіння літака, з якого на парашутах вистрибнули два пілоти. Наступного дня начальник Полтавської ОВВА Дмитро Лунін підтвердив, що це був український літак. Крім того, він повідомив про падіння ще одного літака в тому ж районі 11 жовтня”, – повідомляється в матеріалі.

Судячи з фото уламків, оприлюднених в соцмережах, це міг бути винищувач Су-24 — один з основних літаків бомбардувальної авіації Повітряних сил України.

    На Полтавщині розбилися два літаки ЗСУ: перші подробиці

/ poltava.to

Крім того, жителі повідомляли, що бачили два парашути, що відокремилися від винищувача. Доля пілотів точно невідома. Одні джерела повідомляють, що обидва живі, інші – що один з пілотів загинув.

Про падіння винищувача в Миргородському районі напередодні 11 жовтня додаткової інформації поки немає. По обох випадках відомо, що жодна цивільна особа не постраждала, а споруди і житлові будинки не були пошкоджені.

Падіння літаків на Полтавщині

У командуванні Повітряних сил України підтвердили втрату одного літака Су-24М на території Полтавської області, один пілот не вижив, повідомив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі Українській правді.

За словами Ігната, бомбардувальник підтримував наступальні дії на східному напрямку, де завдавав ударів по ворогу. Однак після виконання бойового завдання літак був уражений ракетою.

“Екіпаж ухвалив рішення повернутися на аеродром базування, не долетів, зазнав катастрофи на території Полтавської області. Пілоти катапультувалися (літак двомісний – ред.), але один із них не вижив”, – повідомляє видання